12 June 2013

. Terlebih Peramah .


asek-asek hapdet entri
hapdet pasal pe'el tucin-tucin
meyh nak hapdet pe'el sang suami pulak
ekekeke

lately ni aku tengok incik suami aku tu
makin menjadi-jadi plak peramahnya
pantang nampak orang asek nak ditegurnyaa ajee
dulu kemain memalu lagi
nak borak ngan orang tak kenal
kemain berat lagi mulot dia
sekarang kemain ringan jee mulot dia

masa tu pegi bengkel keta
anta kete lamborghini aku
nak wat skim disc brake
kemain beboraknya lagi ngan orang-orang kat situ



pastu masa pegi petshop kat dalam aeon big 
yg dulunya carefour kat wangsamaju tu
dibantainya borak ngan akak yang keje kat petshop tu
adalah dalam 20 - 30 minit macam tu
sampai akak kedai tu tak layan dah 
customer lain yang masok kedai dia
kemain suka lagi akak kedai tu beborak
disuruhnya pekerja dia yang layan customer lain
padahal time tu nak tanya pasal catnip untuk kucing jew

dua ari lepas...mengidam pulak tekak aku ni
nak makan laksa
mencari la laksa...dah jumpa gerai laksa
beborak pulak incik suami ngan abg jual laksa tu

ada pulak dua tiga hari lepas
orang depan ghumah order dominos delivery
incik suami time tu saje berdiri kat pintu ghumah
teghos ditegurnya abg pengantar dominos tu
dah..berborak pulak incik suami ngan abg dominos tu

kekadang...aku sebagai isteri
rungsing jugak dengan keTERperamahan incik suami ni
heeerrmmm....
*gaya sambil mata pandang ke atas tangan usap-usap dagu

ini...satu lagi perubahan incik suami

dari kurus ke dah TAK kurus!
TAK kurus ae...bukan gemok..!!
ekekeke


ni gambar incik suami 
tahun 2010 camtu
kuruskan?


ni gambar 8 bulan lepas
masa kitorang main kawen-kawen
ehehehe
still kurus lagi

yang ni gambar paling latest
dah TAK kurus da
da bulat da muka incik suami

jangan salahkan puan isteri yang memasak yee!
eheehehehe

selit sikit si someyl aku yang da nak membesar ni

macam takde tempat laen nak tido
dalam tu jugak si kecik ni nak tido

dah angkat pon still tak bangun-bangun
penat sgt letteww baru lepas main 
ngan adek beradek yang lain

ada sesapa nak tolong bagi nama kat anak-anak kucing ni?
ada 4 ekor lagi yang takda nama
yang anak-anak kucing yang itam dah ada nama
Burn & Blecky
kalo boleh nak nama yang start ngan huruf B!

10 comments :

Syahira Adisa said...

haha. tergelak sha baca entry akak ni. maybe tu perubahan sikap sebelum dan selepas kahwin kot. takpe lha dia borak ll gitu je. Janji tak lebih ll. semog kekal hingga ke akhir hayat kak (:

Lullu Anna said...

ahaha . timekaseh doakan ;)

Nur Aisyah said...

Huhu . Its normal lelaki gumok lepas kawin . Isteri masak sedap sangat koud . . Smoga pasangn ini bahagia dunia akhirat :D

ilya ireza said...

hehe lawak jugak . tapi normal bagi lelaki meningkat usia ni .. lebih-lebih lagi bila nak dekat 30-an , memang mula jadi peramah dari biasa . macam ayah saya . uhuk ~ semoga berkekalan ye :)

Lullu Anna said...

@ Nur Aiyah...timakaseh doakan ;)

@ ilya ireza...huhu...umor kami sebaya laa baru pertengahan 20-an...mude lagi laa...jgn la kate nak dekat 30-an...nampak cam da tua sangat jee ase diri ni...huhu ;P

Qaisyara Raihana said...

itulah lumrah lelaki berisi lepas kawen, orang cakap bahagia la katakan..hehehe. comeyy gilerr aaa memew tu..weeee.huhu
oh ya,kiterr tlg klik tabung awk kat sidebar tu. so boleh x tolong kiter balik pulak,klik 4 link kat bwh ni? klw dah, tenkiu. maaf lah banyak sangat link tu. salahkan gushad sebab provide iklan banyak sangat. hehekk >.<
*mcm x iklas pulak soh klik balek.ehehe.bkn x ikhlas, just tlg earn antara 1 sma lain.apa slhnya kan? n.n*
1. gush.ly/SdWoZiD9lh
2. gush.ly/PSZw83xeiq
3. gush.ly/VXqnVenuDs
4. gush.ly/TtK4EzjzBD

Lullu Anna said...

@ Qaisyara Raihana

haa...tu la..lepas kawen suma terjaga, makan pakai..tu yang gemok jadinya tu...nyways DONE klik ur iklan-iklan...thanks for drop by ;)

Ella Suhaila said...

Comel nye Kcing dalam gayung tuh >.<

Iha Zaliza said...

haha comel je kucing tu.. alamak iha tak pandai la nak kasi nama, takut kasi nama panjang lebar macam nama heroin dalam novel pulak :P

#pasal hubby akak berisi tu kan, maksudnya dia tengah bahagia maa.. ngee~ :D

Nurul Atiqah said...

Hihi, comelnya kucing tu.
Apa kata letak nama bubu or bobo or buibui? Hahaha ok merepek~

Biasalah tu, ayah kita pun peramah :)