18 June 2013

. rasa macam TERRRmalu pulak hari ni .


aku ngan incik suami memang 
ghajin bermesej-mesej
tabiat dari memula kenal dulu
sampai laa dah kawen ni
tak pernah berubah

kalo dulu sebelum kawen
akan start mesej dari memula celik mata 
'Morning Awak!'
sampai la ke malam nak pejam mata nak tido 
'Good Nite Awak!'
kalo stop pon sekejap sekejap jee
kalo ade nak buat sumtin'

dah kawin pon still berterusan bermesej-mesej
walaupon kat umah nanti jumpa
tetap jugak nak mesej-mesej
lepas je incik suami anta aku ke ofis
then, incik suami sampai jee kat ofis dia
'Abang da sampai ofis'
start laa kitorang mesej-mesej 
sampai laa abes waktu keje
'Abang nak balik dah ni'

kekadang ade jugak orang tanya
apelaa topik-topik yg selalu aku mesejkan
sentiasa ade jee nak berbual

kekadang aku pon tak tau 
apa yang aku mesejkan dengan incik suami
dari satu topik lepas ke satu topik yang lain
sampai kekadang topik mengarut-ngarut jee yang keluar
ada jugak kekadang sampai tak sedar ape yang ditaip
bak kata orang. . .
menaip sambil berkhayal, berkhayal sambil menaip
haaa...mane-mane laa...
lebih kurang jee pon
eheeee (^^,)v

contohnyaaaaaa seperti kejadian hari ni. . .




terasa macam balik jap lagi 
nak pakai helmet tutup muka 
sampai nak tido malam kang
malu gyler hokeyhh!

aku sendiri baca balik pon aku tergelak besar
hape tah kepala hotak ni pikir time taip tu tah laa

pastu balik jap lagi siap la aku 
kena perli-perli ngan incik suami ni
keja incik suami suka sangat gelakkan aku!
geram jee rase...

6 comments :

Alia Ali Ahmad said...

So sweet . jeles la akak dah jawen dapat rasai kebahagiaan cm gitu . semoga bahagiaaa.

Alia Ali Ahmad said...

So sweet . jeles la akak dah jawen dapat rasai kebahagiaan cm gitu . semoga bahagiaaa.

pyka asri said...

sweetnye :) semoge kekal sampai bila2 :)

Ross Marlinaa said...

Hahah . Sweet gilos walaupun dh kawin :) hope berpanjangan ke anak cucu :)

Lullu Anna said...

trimakaseh sume doakan yang baek-baek tuk kami (^^,)

Aliyaa said...

sweetnya..