13 December 2013

. Pregnancy Journey #Part 2 .


memandangkan arini mood nak bercerita tu ada sikit
meyh la aku nak kongsikan sikit cerita
cemane aku bole terr'menandong' ni

memandangkan aku dah setahun kawen 
baru terr'menandong'
ramai jugak tanya, apa rahsia

setahun tu bagi aku lama la jugak
sebab ada orang baru kawen 
da terus ade news terr'menandong'

memanglah orang kata rezeki masing-masing
rezeki tu di tangan tuhan

tapi kita sebagai hamba-Nya tak kan 
nak tunggu rezeki tu tetiba jatuh gedebuk camtu je kan
tanpa ada apa-apa usaha

selama setahun tu macam-macam usaha dan cara
aku ngan incik suami buat
sampaikan tiap-tiap bulan kira bila hari subur aku
untuk bersama

ahhh...korang, tayah nak malu-malu la baca
ni pon kira ilmu jugak untuk korang

tapi dari bulan ke bulan belum jugak ada apa-apa
kami still positif kan diri, maybe belom sampai
masa untuk kitorang ada rezeki anak lagi

dan, cerita usaha aku ngan incik suami
boleh dikatakan 100% sama dengan 

dimana aku ngan incik suami amek supplement Shaklee
dan aku jugak pergi berurut

yang cerita pasal supplement Shaklee ni
incik suami aku yang ber 'iyaa' suruh aku makan
sampai incik suami sanggup beli dan 
ajar cara-cara nak makan sume bagai
fyi, aku ni penakot makan ubat
dah lah supplement Shaklee GLA tu besar gedabak
aku redha jee, demi susah payah incik suami
aku telan jugak supplement tu
dan incik suami pon amek supplement 
ZINC Complex Shaklee jugak
takkan jadi kalau usaha sebelah pihak jee kan
kene lah usaha bersama

so, berbalik kepada cerita Puan Sharz
sebelom-sebelom ni aku ngan incik suami
memang rajin skodeng Puan Sharz punya blog
sebab kitorang suka follow setori-setori kucing-kucing beliau

lepas tu aku agak kecewa jugak 
sebab Puan Sharz dah lama tak hapdet blog
then, tetiba hapdet blog terus cerita pasal pregnancy

bila aku baca, 
aku pon rasa macam teruja gila
sebab setori dia hampir sama macam setori aku jugak
sekarang Puan Sharz mendahului 
pregnancy beliau beberapa minggu daripada aku




'congratulations to both of us'
hahaha

apa yang penting?
usaha, doa & tawakal

3 comments :

Zara Nurhaidah said...

alhamdulilllah dan thniah awk !! best nyer.. zara blm lg.. da nk masuk 2 tahun kawin.. ~~

Sharz said...

awww..thanks mention kite dalam blog awak...dan juga rajin baca pasal meow..hihi..

sory la sebab dah lama sangat tak update pasal meow..bukan taknak update tapi dah taktau nak tulis ape..meow sama je..hihi..yang lain gambar2 dorg je..

ouh tahniah tuk awak jugak!!!alhamdulillah berkat usaha dan doa...

awk jaga diri elok2..jangan angkat berat2..tido awal..makan sayur banyak2... :)

Lullu Anna said...

Zara : takpe, belum rezeki lagi tu,
yang penting usaha selagi
boleh, doa jangan lupa.


Puan Sharz : over excited nak cerita
sebab story kita sama.
alhamdulillah, thank 4
da advice. same goes to
you. Jaga diri & jaga
baby awak jugak ;)