07 July 2011

. popiah .


last weekend kan incik aaron takde
 die ke selatan sane
 tapi
 sebelom die ke sane
 die sempat bg aku task ujung minggu
 kate nye macam ni la lebeyh kurang

 "lau awk buatkan popiah tuk sy kan sedap"

 nak kate jek la nak
 kan kan kan
 nak hint-hint bagai lah ape lah
 terajang kang baru tau :P

 so, lepas balik keje ari sabtu tu
 g la beli belah brg2x nak wat popiah kat JJ wangsa maju
 ari ahad tengahari baru aku start buat

 neyy resipi popiah aku
 sedaaappp tawuuu
 ecehhhh :P


  mule-mule carrot ngan sengkuang
 kasi potong-potong macam dalam ini gambar laa


  udang pon kasik potong-potong
 cincang kecik-kecik laa
 tak kan nak udang sekor gedabak plak nak wat popiah kan
 kang da jadi kueh udang plak kang

  ayam, kalo korang rajin beli la yg seketul-seketul tu
 pastu korang cincang kecik-kecik la jugak
 tapi disebabkan aku x bape nak rajin, aku gune 
 ayam yang da siap kisar jek


  pastu masok kan carrot ngan sengkuang lam kuali
 tayah pakai minyak, buh air suku cawan jek

  seterusnya masok kan udang ngan ayam

  dah pon masak, pastu tunggu sejuk dulu

  baru bole gulung-gulung

 walllaaahhhh
 siap dan sedap

 incik aaron sampai kat umah die malam tu
 dalam kul 9 lebeyh
 kul 11 malam die da terpacak da kat depan umah aku
x reti leteyh ke hape ini orang tah
 tak sabar-sabar nak amek die nye popiah








 dibuat penoh dengan kaseh sayang tuk incik aaron . hakkktuihhh : P

3 comments :

Ila Mhd Noor said...

tu jekk.. cam senang jekk. jap tak letak garam ke? huhuhu~

Cik Lullu Ngeng said...

hahaha.ade jgk yg alert.
yewla ila...lupe nak mention buh garam afta da masok kan udang ngan ayam tu. ;P

ekmal said...

mcm sedap saje :P